Internet Explorer is no longer supported

Please use a current browser!

Toegankelijkheidsverklaring

Compatibiliteitsstatus

Deze website voldoet gedeeltelijk aan de vereisten van WCAG 2.1.

Technische toegankelijkheid

Onze website is gebaseerd op de technische normen van WCAG 2.1 om een zo groot mogelijke toegankelijkheid te garanderen.

Toegankelijke inhoud

  • Alle afbeeldingen die geen puur decoratieve functie hebben, zijn voorzien van betekenisvolle beschrijvende teksten (alternatieve teksten).
  • De inhoud van de website is georganiseerd in een duidelijk begrijpelijke structuur en logische volgorde. Deze structuur wordt gekenmerkt door correcte HTML-opmaak (bijv. kopteksthiërarchie, lijsten, alinea's) en kan betrouwbaar worden geïnterpreteerd door ondersteunende technologieën zoals schermlezers.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van informatie die uitsluitend via zintuiglijke kenmerken zoals kleur, vorm, grootte of positie wordt overgebracht.
  • De inhoud is volledig leesbaar en bruikbaar, ongeacht de schermoriëntatie (staand of liggend formaat).
  • Bij het gebruik van kleuren wordt gezorgd voor voldoende contrast. De contrastverhouding tussen tekst en achtergrond is minimaal 4,5:1 en voldoet daarmee aan de eisen van WCAG 2.1 op niveau AA.
  • De inhoud van de website kan zonder functieverlies tot 200% worden vergroot, zelfs bij een schermbreedte van 1280 px, en blijft volledig leesbaar en bedienbaar.
  • Alle gebruikte afbeeldingen hebben een voldoende contrastverhouding van minimaal 3:1 tussen de voorgrond- en achtergrondkleuren, zodat ze ook voor gebruikers met een visuele beperking gemakkelijk herkenbaar zijn.
  • De website is zo ontworpen dat de inhoud alleen verticaal hoeft te worden gescrolld, ongeacht de schermgrootte. Een horizontale scrollrichting is niet nodig.
  • Interactieve componenten zoals off-canvas-menu's, drop-downmenu's, accordeons en dialoogvensters kunnen volledig met het toetsenbord worden bediend. Ze kunnen worden geopend en gesloten met sneltoetsen en zijn ook toegankelijk voor ondersteunende technologieën dankzij correcte semantische HTML-markering en het gebruik van ARIA-attributen.
  • Alle links op de website zijn toegankelijk met de tab-toets. De volgorde van de toetsenbordfocus is logisch en komt overeen met de visuele en inhoudelijke structuur van de pagina.
  • De website maakt gebruik van schuifelementen (carrousels) die volledig met het toetsenbord kunnen worden bediend. Gebruikers kunnen met toetsenbordopdrachten van dia wisselen en de reeks op elk moment pauzeren wanneer de inhoud automatisch wordt afgespeeld. De schuifelementen zijn ook uitgerust met ARIA-attributen en zijn toegankelijk voor ondersteunende technologieën.
  • Pagina's met uitgebreide inhoud hebben een navigatie met sprongmarkeringen. Hiermee kunnen gebruikers naar specifieke inhoudsgebieden springen en lange tekstblokken overslaan, vooral bij gebruik van een toetsenbord of schermlezer.
  • Op elke pagina zijn ten minste twee navigatiemethoden beschikbaar: het hoofdmenu en de broodkruimelnavigatie. Dit vergemakkelijkt de oriëntatie en stelt gebruikers in staat om op verschillende manieren toegang te krijgen tot de inhoud.
  • Alle formuliervelden zijn voorzien van duidelijke, beschrijvende labels die het doel van de betreffende invoer duidelijk aangeven.
  • Als er onjuiste gegevens worden ingevoerd, verschijnen er begrijpelijke foutmeldingen die de fout aangeven en informatie geven over hoe deze kan worden gecorrigeerd. Dit maakt een barrièrevrije en begrijpelijke interactie met formulieren mogelijk.
  • Bedieningselementen die oorspronkelijk zijn ontworpen om met veegbewegingen te worden bediend, zoals schuifregelaars of galerijen, kunnen ook volledig met het toetsenbord worden bediend. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers toegang hebben tot de inhoud, ongeacht het invoerapparaat.
  • Om onbedoelde invoer te voorkomen, worden er geen functies of acties geactiveerd wanneer een knop wordt ingedrukt (key-down-gebeurtenis). In plaats daarvan vindt activering alleen plaats wanneer de knop wordt losgelaten (key-up) of met expliciete bevestiging (bijvoorbeeld door op Enter te drukken of te klikken). Dit verhoogt de bedieningsveiligheid voor alle gebruikers.
  • Interactieve elementen zoals knoppen of links hebben een minimale hoogte van 30 pixels of zijn gemakkelijk toegankelijk dankzij voldoende afstand tot aangrenzende elementen. Dit vergemakkelijkt de bediening via een touchscreen en alternatieve invoermethoden en vermindert onbedoelde invoer.
  • Inhoud die is geschreven in een andere taal dan de hoofdtaal van de website, wordt gemarkeerd met het bijbehorende lang-attribuut. Hierdoor kunnen schermlezers en andere ondersteunende technologieën de taal correct herkennen en weergeven.

Bekende gebreken

  • Ingesloten video's worden aangeboden via de YouTube-dienst. Deze hebben automatisch gegenereerde ondertitels, maar deze zijn niet altijd correct of volledig. Handmatig gecontroleerde ondertiteling en audiodescripties voor visueel gehandicapte gebruikers worden momenteel niet aangeboden. De implementatie hiervan zou momenteel een onevenredige belasting betekenen.
  • De teksten van afzonderlijke links zijn momenteel niet in alle gevallen duidelijk geformuleerd en geven niet altijd duidelijk het doel van de link weer. Dit kan leiden tot begripsproblemen, vooral voor gebruikers van schermlezers. Een herziening om de linkteksten te verbeteren is al gepland.
  • De formulieren op de website zijn momenteel beveiligd met Google reCAPTCHA v2. Dit proces vereist vaak het oplossen van visuele of cognitieve taken, wat voor veel gebruikers met een handicap niet toegankelijk is. Een toegankelijk alternatief wordt momenteel onderzocht en zal in de nabije toekomst worden geïmplementeerd.
  • In het B2B-gedeelte van de website worden drag-and-drop-elementen gebruikt die momenteel geen alternatieve bedieningsoptie bieden (bijvoorbeeld via het toetsenbord of contextmenu's). Dit vormt een belemmering voor gebruikers die geen muis kunnen gebruiken. Er wordt gewerkt aan een toegankelijk alternatief.
  • Onze productdetailpagina's bevatten een fotogalerij. Deze galerij is momenteel nog niet volledig bedienbaar met het toetsenbord. We werken echter aan het verbeteren van deze functionaliteit en zullen binnenkort toetsenbordbediening toevoegen.
  • Op onze website staan rijke internettoepassingen die inhoud dynamisch herladen. Momenteel worden niet alle statusmeldingen, zoals het laden van inhoud, aangegeven door visuele feedback of door correcte markering met ARIA-rollen. We werken aan het verhelpen van deze tekortkomingen en het verbeteren van de toegankelijkheid.

We streven ernaar alle PDF-bestanden en andere documenten op onze website toegankelijk te maken en zijn van plan voortdurend verbeteringen door te voeren om de toegankelijkheid van onze websites verder te vergroten. Onze medewerkers krijgen regelmatig training op het gebied van toegankelijkheid om ervoor te zorgen dat onze digitale diensten voor iedereen toegankelijk zijn.

Feedback

Als u belemmeringen ondervindt of suggesties voor verbetering heeft, kunt u dit via het volgende formulier aan ons doorgeven. Uw feedback helpt ons om ons digitale aanbod voortdurend te optimaliseren.

Door dit formulier in te dienen, bevestigt u dat u op de hoogte bent van onze bepalingen inzake gegevensbescherming voor de verwerking van de informatie die u in dit formulier heeft verstrekt: Privacy Policy